tankdop

Nieuwe tankdop gaat het verkeerd tanken tegen

De ANWB rukt gemiddeld tien keer per dag uit om automobilisten te helpen die de verkeerde brandstof hebben getankt. Jaarlijks loopt dit op tot 818.000 liter verkeerd getankte brandstof. Een nieuwe tankdop moet dit vanaf nu voorkomen.

Marlous Veenman, Marc Valentijn, en Riemer de Braak, drie studenten van de opleiding Small Business and Retail Management aan de Hogeschool Windesheim ontwikkelden een tankdop voor de consument die verkeerd tanken moet voorkomen. Hun bedrijf Preventfuel won hiermee de wedstrijd “het beste studentenbedrijf van Windesheim.”

Preventfuel

De zogenoemde Preventfuel tankdop zorgt ervoor dat er alleen nog maar diesel in een dieselauto getankt kan worden. De slang van een benzinepistool is smaller dan de slang van een dieselpistool, waardoor een benzinepistool bljift hangen op de ingebouwde barrière. De slang van een dieselpistool past echter precies om deze barrière waardoor de juiste brandstof getankt wordt.

Een soortgelijke tankdop bestond al, maar was nog niet eerder voor particulieren beschikbaar. Door de overstap te maken van een Student Company naar een VOF hopen de studenten de tankdop beter bereikbaar te maken voor de consument en daardoor het verkeerd tanken terug te dringen.

De tankdop is voor € 47,50 te bestellen op www.preventfuel.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe tankdop gaat het verkeerd tanken tegen | TankPro.nl
tankdop

Nieuwe tankdop gaat het verkeerd tanken tegen

De ANWB rukt gemiddeld tien keer per dag uit om automobilisten te helpen die de verkeerde brandstof hebben getankt. Jaarlijks loopt dit op tot 818.000 liter verkeerd getankte brandstof. Een nieuwe tankdop moet dit vanaf nu voorkomen.

Marlous Veenman, Marc Valentijn, en Riemer de Braak, drie studenten van de opleiding Small Business and Retail Management aan de Hogeschool Windesheim ontwikkelden een tankdop voor de consument die verkeerd tanken moet voorkomen. Hun bedrijf Preventfuel won hiermee de wedstrijd “het beste studentenbedrijf van Windesheim.”

Preventfuel

De zogenoemde Preventfuel tankdop zorgt ervoor dat er alleen nog maar diesel in een dieselauto getankt kan worden. De slang van een benzinepistool is smaller dan de slang van een dieselpistool, waardoor een benzinepistool bljift hangen op de ingebouwde barrière. De slang van een dieselpistool past echter precies om deze barrière waardoor de juiste brandstof getankt wordt.

Een soortgelijke tankdop bestond al, maar was nog niet eerder voor particulieren beschikbaar. Door de overstap te maken van een Student Company naar een VOF hopen de studenten de tankdop beter bereikbaar te maken voor de consument en daardoor het verkeerd tanken terug te dringen.

De tankdop is voor € 47,50 te bestellen op www.preventfuel.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.