zuinig tanken, brandstof, besparen, milieu

Goodyear geeft gratis brandstof weg aan automobilisten

zuinig tanken, brandstof, besparen, milieu

NIEUWEGEIN – Bandenproducent Goodyear gaat gratis brandstof weggeven. De actie start op 1 april en loopt tot en met 7 april. Op werkdagen wordt via radio en www.goodyear.nl de locatie bekend gemaakt waar automobilisten tussen 8.00u en 9.00u en tussen 17.00u en 18.00u terecht kunnen voor €18,88 euro aan gratis brandstof.

Goodyear bracht onlangs de EfficientGrip op de markt. Een band met een zeer lage rolweerstand, waarmee automobilisten gemiddeld tot €18,88 per maand aan brandstofkosten kunnen besparen; vandaar het bedrag aan gratis brandstof. Het is geen 1 april-grap volgens de bandenfabrikant.

Benzineprijs

Een liter brandstof kost nu gemiddeld €1,697, waarmee de benzineprijs een nieuw record heeft bereikt. Elke cent, die bespaard kan worden is meer dan ooit de moeite waard.

De boodschap is duidelijk: brandstof besparen! Met deze campagne vestigt Goodyear de aandacht niet alleen op de Goodyear EfficientGrip, maar ook op overige acties, die de consument zelf kan ondernemen om brandstof te besparen.

Bandenspanning

Bijvoorbeeld door regelmatig de bandenspanning te controleren, het rijgedrag aan te passen en de airco niet onnodig te laten werken, kan elke automobilist al heel wat minder brandstof verbruiken.

Wist u dat…

  • Een auto tussen 70 en 90 km/u het minst verbruikt.
  • 90 km/h rijden ipv 120 km/h tot 40% aan brandstof kan besparen!
  • Een aangepaste rijstijl 10 tot 15% brandstof kan besparen. (bron: VAB)
  • Een te lage bandenspanning in 2 tot 3% meer brandstof verbruik kan resulteren. (bron: VAB).
  • Bovendien komt ook veiligheid in het gevaar: een auto met 0,5 bar onderspanning heeft een 20% langere remweg.

Benieuwd naar wat u kunt besparen met de nieuwe Goodyear EfficientGrip band? Ga naar www.goodyear.eu/home_en/efficientgrip/benefit_calculator

Auteur: Redactie

1 reactie op “Goodyear geeft gratis brandstof weg aan automobilisten”

ouafila|04.04.11|09:59

ik hoorde op de radio dat er gratis getankt kan worden bij Totaal in Houten. Ik rijd er langs en zie twee medewerkes langs de weg staan met een bord.GRATIS TANKEN….
Ik dacht: yes, ik moest wel even keren. dat gedaan. ik kom bij detankstatioan aan. ik vraag het netjes of het klopt. JA MEVROUW HET KLOPT MAAR DE AKTIE IS AFGELOPEN, EUH??? TOT NEGEN UUR LOOPT DE AKTIE .DAT WIST IK NIET… HOE LAAT STOND IK DAAR . NOU 09:06 DUHHH

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.