Tamoil Ridderkerk

Kort geding Tamoil tegen Shell dient deze week

Tamoil kantoor Ridderkerk

Het kort geding van Tamoil tegen Shell dient deze week. Op donderdag 31 maart wil Tamoil via de rechter eisen dat Shell de leveringen aan de tankstations weer hervat. Branchegenoot BP wordt voorlopig nog niet aangeklaagd.

BP blijft nog buiten schot, omdat deze formule smeermiddelen levert aan Tamoil. Dat Shell wel aangeklaagd is komt omdat Tamoil en Shell een overeenkomst hebben omtrent negen tankstations.

Tankstations

Deze negen tankstations worden weliswaar door Tamoil geƫxploiteerd maar zijn actief onder de Shell-vlag. Welke tankstations dit zijn is vooralsnog niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat Shell en Tamoil hiervoor een exclusief contract hebben gesloten.

Dit contract houdt in dat deze tankstations alleen Shell-producten mogen voeren. Voor Tamoil limiteert dit de mogelijkheden om een andere leverancier te zoeken. Nu Shell niet meer levert, houdt Shell zich volgens Tamoil niet aan dit contract.

Zowel Shell als Tamoil zeggen de uitkomst van het kort geding met vertrouwen tegemoet te zien. Dit meldt BNR.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.