Total, Steenbergen

Grond vervuild door vullen niet-aangesloten dieseltank

Pomphouder Albert Cuelenaere van het Total Tankstation aan de Nassaulaan in Steenbergen zit door het vullen van een niet-aangesloten dieseltank met vervuilde grond. Hoewel de grond gesaneerd wordt, zal het tankstation daardoor drie weken gesloten zijn.

Het tankstation had net van Total nieuwe tanks gekregen in het kader van een vervangingsoperatie. Total vervangt om de 15 jaar alle tanks van tankstations. Bij het Steenbergse tankstation was de tank al ingegraven, alleen de aansluiting was nog niet gereed.

Diesel

Toen de chauffeur van de tankwagen ’s nachts diesel kwam brengen, zag hij niet veel later dat de diesel in plaats van in de tank de grond inliep. Door de bronbemaling aan te zetten kon voorkomen worden dat de diesel in het grondwater terecht kwam.

Toch kon niet worden voorkomen dat bijna 900 liter dieselolie in de grond kwam. Dit moet nu afgegraven worden. Total heeft hiervoor reinigingsbedrijf USR ingeschakeld.

Tanks

Voor de operatie zullen eerst alle tanks leeggepompt worden voordat ze gelicht worden. Daarna wordt de grond afgegraven. Voor het tankstation is het incident een grote strop, omdat de bijbehorende garage in 2009 failliet ging.

Onder Bosch Car Service werd een doorstart gemaakt. Nu het station drie weken dicht moet, hoopt Cuelenaere daarna zijn klanten weer terug te krijgen. De totale schade is dan ook nog niet bekend. Dit meldt BN/De Stem.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.