lpg, benzinepomp, tankstation

LPG wint aan populariteit door hoge olieprijzen

lpg, benzinepomp, tankstation

LPG wint aan populariteit door de hoge olieprijzen en de daardoor hoge brandstofprijzen aan de benzinepomp. Volgens de Stichting Autogas Nederland (SAN) is rijden op gas daardoor nog aantrekkelijker geworden.

Niet alleen is de prijs voor gas per liter veel goedkoper, ook wordt er aan de pomp vaak meer korting gegeven op LPG dan op benzine. Het prijsverschil tussen benzine en LPG kan daardoor wel oplopen tot 1 euro.

LPG-installatie

Met de extra korting aan de pomp kan de prijs voor LPG zo’n 10 tot 15 eurocent per liter goedkoper zijn dan de adviesprijs. Veel automobilisten kiezen momenteel dan ook voor auto’s met een affabriek LPG-installatie.

Volgens SAN is er al langer sprake van een toenemende populariteit van LPG. Zo stegen in de maand januari de verkopen van auto’s met een LPG-installatie met 125%.

LPG is goedkoper

Voorzitter Kees Goudberg van SAN zegt dat de toename echter vooral te danken is aan de prijsverschillen tussen LPG en benzine en diesel aan de pomp. Daarnaast hebben autoproducerende landen ook een toename van de vraag gezien naar LPG.

Aangezien landen als Duitsland, Italië en Frankrijk belangrijke Europese automarkten zijn en belangrijke autofabrikanten herbergen, is het te verklaren dat er meer auto’s affabriek van LPG-installaties worden voorzien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.