e10

`Animo voor brandstof E10 in Nederland is klein`

De animo voor E10 aan de pomp in Nederland is klein. Dat zegt Gijs Bosman van branchevereniging Bovag tegen de Telegraaf. Nederland kiest voor een geleidelijke invoering van de brandstof.

Volgens Bosman kan E10 wel aantrekkelijker worden voor pomphouders als de overheid een accijnskorting zou geven. Dit is echter nog niet aan de orde, waardoor de interesse laag blijft.

Pomphouders

Edsko Schuitema van Beta, de belangenvereniging van onafhankelijke pomphouders, meldt in dezelfde krant dat van de Beta-leden er nog geen één is die E10 aanbiedt. Er is weinig tot geen belangstelling onder de leden.

Volgens Schuitema is de belangstelling ook klein door de aanpassingen die pomphouders moeten doen aan hun installaties. De meeste tankstationondernemers deinzen hier nog voor terug, omdat ze niet weten wat het hen oplevert.

E10 in Duitsland

In Duitsland is er rondom E10 heel wat commotie ontstaan, omdat de brandstof de conditie van de motoren aan zou tasten. In ieder geval 3 miljoen auto’s zouden niet tegen E10 bestand zijn.

Dit betreft enkele uitvoeringen van de Audi A2, de Ford Mondeo, de Opel Vectra, en enkele Volkswagens. De meeste auto’s jonger dan tien jaar zouden E10 wel kunnen hebben en dan met name auto’s die na 2006 zijn gebouwd.

Auteur: Redactie

2 reacties op “`Animo voor brandstof E10 in Nederland is klein`”

nollie|09.04.11|16:59

ik heb nu al moeite met mijn klassiekers om benzine te bewaren,dus laat die ethanol toevoeging maar zitten.
trouwens vroeger was de benzine veel beter qua prestaties,moet het nog slechter worden.
doe maar niet

Peter|22.03.12|16:01

Als die E10 goedkoper is dan Euro 95, kan die niet snel genoeg verkrijgbaar zijn wat mij betreft. Een moderne auto kan ertegen, behalve misschien een paar Duitse merken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.