chevrolet, Spark, lpg

Verkoop LPG-auto’s meer dan verdubbeld in januari

De LPG auto is sinds september vorig jaar aan een opmerkelijke come back bezig. Al een aantal maanden stijgt het aantal registraties van LPG-auto’s. De verkoop van auto’s op autogas (LPG) is in januari zelfs met 125% gestegen.

Voorzitter Kees Goudberg van de Stichting Autogas Nederland (SAN): “In september vorig jaar steeg de verkoop ten opzichte van het jaar ervoor met 60% en zowel in oktober als in november konden wij een stijgingspercentage van 40% noteren. Met de ruime verdubbeling van het aantal auto’s in januari, kunnen we dus gerust van een come back spreken”.

Benzine

De ommekeer is volgens hem te danken aan het feit dat benzine aan de pomp nog steeds twee keer zo duur is dan autogas (LPG) en de komst van meer auto’s die affabriek van een LPG-installatie zijn voorzien.

De komst van meer affabriek LPG-auto’s hebben wij te danken aan onze buurlanden. In Duitsland, Italië en Frankrijk is de vraag naar auto’s op autogas de laatste jaren enorm toegenomen. En omdat deze landen voor autofabrikanten de belangrijke Europese markten zijn, zijn merken zoals Volkswagen, Opel, Ford, Chevrolet en Dacia ertoe over gegaan modellen te leveren die affabriek van een LPG-installatie worden voorzien.

Milieu

Goudberg is ervan overtuigd dat de populariteit van rijden op autogas (LPG) verder toe zal nemen. Niet alleen vanwege het financiële voordeel dat wordt geboden en het toenemende aanbod van affabriek auto’s, maar ook vanwege de milieuvoordelen die rijden op autogas biedt.

Onderzoek dat vorig jaar door TNO is uitgevoerd heeft opnieuw bevestigd dat autogas (LPG) significante milieu- en gezondheidsvoordelen biedt ten opzichte van andere brandstoffen. Zowel de CO2-, NOx- als de NO2-uitstoot is bij autogas aanzienlijk lager dan bij benzine- of dieselauto’s.

Brandstof

Het onderzoek van TNO, gedaan in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen VROM), toont aan dat de uitstoot van broeikasgassen (CO2) met gemiddeld 9 % wordt verlaagd, met de inbouw van een G3-autogassysteem in een benzineauto en het gebruik van autogas als brandstof.

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Verkoop LPG-auto’s meer dan verdubbeld in januari”

Gerard Vermeulen|11.03.11|21:17

Bijzonder toe te juichen dat de verkoop stijgt van nieuwe LPG auto’s. Het blijkt alleen erg moeizaam om een gebruikte auto op LPG te verkopen. Vanwege emigratie staat mijn bijzonder mooie en aantrekkelijk geprijsde Mazda Trbute op LPG al ruim een maand te koop op marktplaats maar er komt nauwelijks een serieuze gegadigde. Als iemand nog een tip heeft dan hoor ik het graag, met vriendelijke groet, Gerard Vermeulen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.