hybride, elektrische auto, brandstof

Aantal hybride personenauto’s stijgt, maar blijft beperkt

hybride, elektrische auto, brandstof

DEN HAAG – Het aantal hybride personenauto’s is ook in 2009 verder gestegen. Op 1 januari 2010 waren er 39,3 duizend hybrides met een Nederlands kenteken. Een jaar eerder waren dat er nog zo’n 23 duizend. Dit houdt in dat ongeveer 1 op de 200 personenauto’s een hybride is.

Uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de groei grotendeels is toe te schrijven aan het aantal hybrides in het bezit van bedrijven. Dit aantal steeg van 12,3 duizend naar 23,4 duizend. Vooral de fiscale voordelen spelen hierbij een rol, de bijteling van een hybride bedraagt slechts 14%.

Motorrijtuigenbelasting

Het aantal particuliere hybride auto’s nam toe van bijna 11 duizend op 1 januari 2009 tot 16 duizend op 1 januari 2010. Particulieren profiteren van een hoge korting op de aanschafbelasting (bpm) voor zuinige auto’s. Daarnaast betalen ze veel minder motorrijtuigenbelasting.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.