Corona-protocol gestuurd naar ondernemers en naar ministeries

Verschillende brancheorganisaties (waaronder BOVAG en RAI Vereniging), opleiders, vakbonden en specialisten hebben de handen ineengeslagen om samen een corona-protocol op te stellen, dat veilig en hygiënisch werken in de mobiliteitssector moet garanderen. Het protocol is bedoeld voor medewerkers, ondernemers, klanten, leveranciers en overige betrokkenen.

Het protocol bevat een handleiding voor ondernemers, medewerkers, klanten en bezoekers en voor leveranciers. Uitgangspunt bij het formuleren van de maatregelen en adviezen zijn de voorschriften van het RIVM en de dagelijkse praktijk bij de aangesloten ondernemingen en organisaties.

Veilig werken

Naast regels, zoals het houden van anderhalve meter afstand, bevat het protocol ook adviezen en voorschriften over bijvoorbeeld werken en leveren op afspraak, het doseren van klanten, het gebruik en reinigen van eigen gereedschap en het inrichten van ruimtes conform de anderhalve meter-richtlijn. Ook staan er richtlijnen in voor situaties waarbij de anderhalve meter niet per definitie gewaarborgd kan worden. Daarmee is het voor klanten en leveranciers veilig en vertrouwd om naar de bedrijven te komen. En voor werknemers om veilig te blijven werken in de bedrijven.

Het protocol, dat hier is te vinden, is donderdag gestuurd aan de ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Infrastructuur en Waterstaat. Het kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen onder meer BOVAG, CNV Vakmensen, De Unie, FOCWA, RAI Vereniging en VACO.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.