Elektrische Nissan kopen? Shell Recharge levert er gelijk een thuislaadoplossing bij
'Samen aankomende EV-rijders ontzorgen'

Elektrische Nissan kopen? Shell Recharge levert er gelijk een thuislaadoplossing bij

Doel van de samenwerking tussen Shell Recharge Solutions en Nissan is volgens beide partijen om de overstap op elektrisch vervoer in ons land te vereenvoudigen. Foto: Shell/Nissan, 2023

Consumenten die in Nederland een elektrische Nissan kopen, kunnen voortaan via de dealer meteen ook thuis een laadoplossing laten installeren. Hiervoor hebben Shell Recharge Solutions en Nissen een samenwerking afgesloten.

Doel van de samenwerking is volgens beide partijen om de overstap op elektrisch vervoer (EV) in ons land te vereenvoudigen. De bedrijven bundelen hun krachten om Nissan-klanten te ontzorgen, door een volledige elektrische mobiliteitsoplossing te leveren. Via alle 55 officiële Nissan-dealers in Nederland is het nu mogelijk thuislaadoplossingen van en door Shell Recharge Solutions te laten installeren. Door thuis een Shell Recharge laadpunt aan te schaffen, beschikken EV-rijders over verschillende functionaliteiten, zoals een AutoCharge-functie en slim laden. Met de AutoCharge begint een laadsessie zodra een EV-rijder de stekker in het stopcontact steekt. Via slimme laadfuncties is een laadsessie in te plannen, bijvoorbeeld op het moment dat de auto niet wordt gebruikt of tijdens ‘daluren’ als de vraag op het stroomnet laag is en de energie goedkoper. ‘Alles om goed voorbereid de weg op te kunnen én onbezorgd te laden’, aldus Nissan en Shell Recharge.

Ambities

De samenwerking borduurt voort op de ambities van beide bedrijven: Shell Recharge Solutions stelt zich ten doel om in 2030 minstens 2,5 miljoen laadpunten te exploiteren, Nissan verwacht voor 2030 negentien elektrische modellen op de markt te hebben gebracht. “We zitten midden in de transitie naar elektrische mobiliteit, waarbij we voor verschillende uitdagingen staan”, zegt Herman Keijsers, director International Sales and Integration bij Shell Recharge Solutions Europa. “Zo bleek uit onze vorig jaar gepubliceerde EV Driver Survey dat er nog veel laadangst heerst onder Nederlanders. Om dit soort uitdagingen het hoofd te bieden, moeten we komende jaren nauw en intensief samenwerken in de keten. Daarom ben ik trots op de samenwerking die we aangaan met Nissan. Samen kunnen we aankomende EV-rijders ontzorgen door bij de aankoop van een nieuwe EV ook gelijk hun thuislaadoplossing te regelen. Hiermee willen we de overstap op EV niet alleen versoepelen maar ook versnellen.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.