Nederlands EVBox bereikt mijlpaal van half miljoen geleverde laadpunten

Nederlands EVBox bereikt mijlpaal van half miljoen geleverde laadpunten

'De elektrische mobiliteitsindustrie is nog een jonge en ontwikkelde sector', aldus CEO Remco Samuels van EVBox. Foto: EVBox, 2023

EVBox, Nederlands fabrikant van laadoplossingen, heeft deze week het punt bereikt van meer dan een half miljoen geleverde laadpunten wereldwijd. Dit aantal is in lijn met het doel van het bedrijf om tegen 2025 een miljoen laadpunten te hebben geleverd aan klanten en partners.

Sinds de start in 2010 heeft de laadpaalfabrikant een brede range aan laadstations voor elektrische voertuigen geleverd om, zoals het bedrijf stelt, te voldoen aan de meest uiteenlopende laadbehoeften. Deze week bereikte EVBox de mijlpaal van 500.000 geleverde laadpunten. Elektrische voertuigen en de infrastructuur die ze aandrijft, zijn de belangrijkste bouwstenen voor een duurzame toekomst. Uit een onderzoek van EVBox uit 2022 is echter gebleken dat een van de onzekerheden bij de overstap naar elektrisch rijden de beschikbaarheid is van laadstations. Zodra deze barrière voor bestuurders wordt weggenomen, zal volgens de laadpaalfabrikant het gebruik van elektrische auto’s exponentieel toenemen. EVBox wil deze drempel wegnemen door tegen 2025 een miljoen laadpunten te leveren.

Jonge sector

“De elektrische mobiliteitsindustrie is nog een jonge en ontwikkelde sector”, zegt CEO Remco Samuels, “maar EVBox bestaat al sinds het begin. Nu zijn we uitgegroeid tot meer dan zevenhonderd werknemers die samenwerken om onze missie waar te maken. We zouden hier niet zijn zonder onze klanten en partners die onze expertise vertrouwen in het leveren van schaalbare en slimme laadoplossingen. Bedankt aan iedereen die deel heeft uitgemaakt van de overgang naar elektrische mobiliteit. Wij zijn enthousiast over wat ons te wachten staat in deze groeiende sector.”

Lees meer:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.