TotalEnergies laadpunten België

TotalEnergies gaat 4.400 laadpunten installeren in België

TotalEnergies plaatst de komende jaren duizenden extra laadpalen in België Foto: TotalEnergies

TotalEnergies zal in de komende twee jaar 4.400 laadpunten installeren in België. Het bedrijf is door de Vlaamse overheid aangesteld voor de ‘installatie en commerciële uitbating’ van laadpalen in de regio’s West-Vlaanderen (Westhoek, Kortrijk en Brugge) en Vlaams-Brabant (Vlaamse Rand en Leuven). De eerste laders worden nog deze maand geplaatst. 

De laadpalen met een vermogen van 22 kW zullen voor een periode van twaalf jaar worden geëxploiteerd onder de merknaam TotalEnergies. Klanten kunnen er straks terecht voor groene stroom die afkomstig is van offshore windenergie, geproduceerd in de Noordzee langs de Belgische kust. 

“We zijn erg blij met het vertrouwen dat Vlaanderen in ons stelt voor de komende jaren en we zullen onze expertise inzetten om de mobiliteit van de inwoners aan te moedigen en te ondersteunen”, aldus Stefaan De Ganck, directeur TotalEnergies charging solutions Belgium.

Eerder haalde het bedrijf al overheidscontracten binnen voor de installatie en exploitatie van laadstations voor elektrische voertuigen in de steden Brussel, Antwerpen en Gent.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.