Volledig elektrisch in EU opnieuw populairder dan plug-in hybrides

Foto: Pixabay

Volledig elektrische auto’s waren in Europa in het tweede kwartaal opnieuw populairder dan plug-in hybrides, net als in de eerste drie maanden van het jaar. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA zijn de puur elektrische wagens de laatste tijd duidelijk aan een opmars bezig. Benzine- en dieselmodellen worden juist minder gewild al zijn zij samen nog wel goed voor de meeste verkochte auto’s.

Ongeveer een op de tien verkochte wagens in de Europese Unie was in de voorbije periode een volledig elektrische auto. Ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar werden er ruim 11 procent meer verkocht.

Bij hybride wagens liepen de aantallen juist wat terug. Met stekker waren ze nog wel goed voor een marktaandeel van bijna 9 procent. Het marktaandeel van hybride voertuigen zonder stekker kwam uit op een kleine 23 procent. Benzine en diesel waren samen goed voor zo’n 56 procent van de markt.

In Nederland zijn in het afgelopen kwartaal bijna 17.200 volledig elektrische voertuigen afgeleverd, tegenover circa 11.600 een jaar terug. Dat is een toename van bijna 48 procent. Hier nam het aantal verkochte plug-in hybrides nog licht toe, met bijna 6 procent tot zo’n 8.750 en het aantal hybride auto’s zonder stekker daalde met dik 4 procent naar ongeveer 18.100 stuks.

(Bron: ANP)

Lees ook:

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.