Van Staveren laadpaal Shell Emmeloord

Eerste laadpaal in netwerk Van Staveren een feit

Foto: Van Staveren

Van Staveren heeft de eerste laadpaal in het netwerk van tankstations geplaatst. Bij het Shell-station aan de Langedreef in Emmeloord staan nu twee AC-laders met een vermogen van 22 kW. Deze zomer volgt bij Shell Almere Buiten Oost gelijk ook het eerste laadplein met snelladers. 

“Dit is het eerste tankstation, dat we ruim zeventig jaar geleden openden. Dat dit tankstation de primeur heeft als ons eerste laadpunt, maakt de cirkel helemaal rond”, aldus directeur Jitha van Staveren. Per lader kunnen twee auto’s tegelijkertijd van stroom worden voorzien. Op dit moment is overigens nog maar één van de laders operationeel. De tweede wordt binnen enkele weken aangesloten. Van Staveren richt zich bij het station aan de Langedreef vooral op winkelend publiek, passanten en mensen die een hapje gaan eten in het centrum.

Veel aanvragen

Binnen het netwerk worden op korte termijn meer locaties uitgerust met laadpalen. Dat zullen voornamelijk snellaadstations en -pleinen met palen van 150 of meer kW zijn, meldt het bedrijf. Daarbij is het volgens Van Staveren wel wachten op de netbeheerder. Meerdere verzoeken zijn al ingediend, maar de stroomleverancier kan de vele aanvragen volgens de onderneming nauwelijks aan.

“Er is veel vraag naar publieke laadpunten. Wij krijgen wekelijks aanvragen van klanten wanneer en waar ze bij ons kunnen laden. Daarom proberen wij zo snel als mogelijk te voorzien in de alsmaar groeiende vraag”, zegt Jitha van Staveren. “Stroom voor EV’s aanbieden past helemaal in onze strategie om voor zoveel mogelijk mensen schoon rijden beschikbaar te maken. Wij bieden onze klanten een aangenaam verblijf en alles wat zij nodig hebben tijdens de rit op weg, met de service die daarbij hoort. Denk aan auto wassen, opladen, een lunch, goede koffie of een snelle snack. We willen verwachtingen overtreffen. En dat altijd in de buurt van onze klanten.”

Van Staveren exploiteert 35 tankstations in het noordoosten van Nederland. Zestien met de eigen formule Tank S, de rest onder de vlag van Shell. Dit jaar staan er ook openingen van nieuwe Jitha’s-vestigingen op de planning. Vorig jaar opende de eerste tankshop met het eigen concept, vernoemd naar de directeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.