Fastned gaat voor verdere groei

Fastned haalt 23 miljoen euro op voor verdere groei

Het Europese snellaadbedrijf Fastned heeft bijna 23 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe obligaties. Daarnaast hebben investeerders voor ruim 7 miljoen euro aan investeringen uit eerdere uitgiften verlengd, waarmee het totaal geplaatste bedrag in deze uitgifte uitkomt op bijna 30 miljoen euro. Met deze obligatie-uitgifte kan Fastned blijven investeren in de uitbreiding van het Europese netwerk.

Fastned ontwikkelt sinds 2012 snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Europa. De missie van Fastned is om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft inmiddels 207 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Zwitserland.

Overstap naar elektrische mobiliteit

Michiel Langezaal, ceo Fastned: “Het is fantastisch dat er opnieuw zoveel interesse is van investeerders in duurzame infrastructuur. Met deze obligatie-uitgifte kunnen we blijven investeren in de uitbreiding van ons Europese netwerk en zo elektrische rijders meer vrijheid bieden. De verkoop van elektrische voertuigen bereikt een recordhoogte en bovendien heeft het Europees Parlement vorige week ingestemd met een voorstel om de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s vanaf 2035 te verbieden. Dit zal de overstap naar elektrische mobiliteit in Europa nog verder versnellen.”

Deze maand opende het bedrijf nog een vestiging langs de Belgische E19 (Breda – Antwerpen) in Brecht. Daar gaat het om een station met acht laadplekken, de grootste Fastned-vestiging in België. Dit najaar gaat op de parking Brecht ook de eerste Fastned-shop open. Het bedrijf heeft hiervoor een modulair concept ontwikkelt dat gemakkelijk op te schalen is. “Door klanten de mogelijkheid te geven om een kopje koffie en broodje te nuttigen terwijl ze laden zal de laadervaring aanzienlijk verbeteren en daarmee wordt een belangrijke stap gezet naar full-service laadstations”, aldus Fastned.

Inzetten op vrachtwagens

De onderneming wil voor het eind van 2024 een netwerk hebben van 400 stations. Voor 2030 verwacht het bedrijf ook haar ambitie van een netwerk van 1.000 snellaadstations op toplocaties te hebben behaald. Bovendien onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden in het bedienen van de groeiende markt van elektrische vrachtwagens. Zo werkt Fastned bijvoorbeeld aan plannen om grote voertuigen beter te bedienen door bijvoorbeeld grotere draaicirkels te realiseren op haar stations.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.