De Meeuw Rilland

Eerste tankstation De Meeuw krijgt snellaadpalen

Bij het De Meeuw-tankstation in Rilland zijn twee snelladers geplaatst met ieder een vermogen van 180 kW. In totaal kunnen er vier auto’s tegelijk laden. Het is daarmee de eerste van de vijf stations van het merk waar klanten hun elektrische voertuig van stroom kunnen voorzien. 

Door het scannen van een QR-code start de verlading. De snelladers zijn bovendien geschikt voor CCS connectors. Tijdens het wachten kunnen klanten in de shop een broodje of bijvoorbeeld een koffie halen.

Uitrol Vollenhoven

Onlangs werd het allereerste station van Vollenhoven aan de Torenweg in Ittervoort uitgerust met een snellaadpaal. Daar ging het om een lader met een capaciteit van 50 kW.

Vollenhoven is onderdeel van de AVIA coöperatie en beheert zo’n honderd AVIA -, AVIA XPress- en AVIA Truck-locaties in Zuid-Nederland. In maart 2015 nam Vollenhoven de vier tankstations van De Meeuw in Zeeland en West-Brabant over van de familie Meeuwsen. Hoewel Vollenhoven dus hoofdzakelijk AVIA-tankstations exploiteert, bleef het merk De Meeuw gehandhaafd. In januari 2016 werd zelfs een nieuw bemand tankstation geopend in Kloetinge.

Na De Meeuw Rilland volgen er op korte termijn meerdere snellaadlocaties van Vollenhoven in onder andere Rosmalen en Eindhoven. Dit zijn overigens geen stations met het merk De Meeuw.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.