Tankstations G&V Energy Group krijgen Nederlandse snelladers

Laadbedrijf Allego gaat een samenwerking aan met het Belgische G&V Energy Group. Allego zal het netwerk van tankstations voor 2024 voorzien van honderd ‘ultra-snelle elektrische laadstations’.

De honderd stations zijn de belangrijkste binnen het netwerk van G&V Energy Group, dat in totaal meer dan tweehonderd locaties omvat. Twaalf locaties worden nog dit jaar gerealiseerd, startend met het Esso-tankstation aan de Noorderlaan in Antwerpen. Alle twaalf locaties worden mede gefinancierd door de Europese Unie.

Meer potentieel

Waar mogelijk worden de laadstations geïnstalleerd onder de bestaande luifel van het tankstation, maar in andere gevallen zullen er volledige Allego-luifels herrijzen. De elektrische laadpalen worden hoe dan ook uitgerust in Allego-branding, zodat ze herkenbaar zijn voor EV-bestuurders. Volgens de partijen is er bovendien potentieel om uit te breiden naar nog eens 150 locaties.

“Gezien het uitgebreide netwerk van G&V in België zal deze overeenkomst een mooie aanvulling zijn op ons bestaand Belgisch netwerk en helpen bij het creëren van een solide netwerk van HPC-laadoplossingen in het hele land”, zegt Harold Langenberg, directeur van Allego Benelux (rechts). “Dit partnerschap getuigt ook van het leiderschap van het G&V-team dat erkent dat de elektrificatie van wegtransport niet langer een abstract concept is, maar een langetermijnoplossing voor één van de meest dringende problemen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd: klimaatverandering.”

28.000 laadpunten

G&V Energy Group exploiteert de stations onder verschillende merken. Dat zijn Esso, Shell, Total, Q8, Enora (CNG) en Rolande (LNG.) 27 van die stations hebben een Breakpoint-shop. G&V Energy Group is de grootste onafhankelijke speler op de Belgische markt. Allego levert laadoplossingen voor elektrische auto’s, motoren en vrachtwagens, voor consumenten, bedrijven en steden. Het bedrijf heeft een internationaal laadnetwerk dat bestaat uit meer dan 28.000 laadpunten die operationeel zijn in heel Europa.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.