Shell Recharge laadpaal

Eerste bouwwinkel van Intergamma voorzien van Shell-snellader

Shell heeft de eerste snellaadpaal geïnstalleerd binnen het netwerk van bouwwinkels van Intergamma. De primeur was voor GAMMA Barneveld. In totaal krijgen de 380 bouwmarkten van Intergamma, waar zowel GAMMA als Karwei onder vallen, vanaf dit jaar 1.400 laadpunten. 

Door het ‘fijnmazige netwerk’ van GAMMA en Karwei is er volgens Shell bijna altijd binnen tien minuten een bouwmarkt met een snellader binnen bereik. Met de groene stroom kunnen klanten zo hun voertuig opladen terwijl ze hun inkopen doen. De laders komen op de parkeerterreinen van de winkels te staan.

EV Driver Survey

Uit de onlangs door Shell afgenomen EV Driver Survey onder bijna 15.000 berijders van elektrische voertuigen (waarvan ruim 4.000 Nederlanders) bleek dat er nog veel barrières zijn die de massale overstap op elektrische voertuigen in de weg staan. Onder andere de ‘gebrekkige gebruikerservaring’ met elektrische voertuigen, waaronder te weinig laadmogelijkheden en te veel laadpassen, staan de massale adoptie hiervan in de weg. Shell Recharge Solutions zegt de problemen op het gebied van elektrisch rijden ‘in kaart te brengen, de laaduitdagingen aan te pakken en een bijdrage te leveren om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen.’

Vooral het gebrek aan een (toegankelijke) laadinfrastructuur mag volgens Shell geen beperking vormen voor de groei van het aantal EV-rijders. Meer dan de helft (54 procent) van de respondenten zegt dat het aantal beschikbare laadpunten van invloed is op waar ze gaan winkelen.

Ook bij tankstations zet de multinational zwaar in op laadvoorzieningen. Pas werd station Vrijenbanselaan bij de A13 nog voorzien van vier snelladers met een vermogen van 175 kW.

De Shell Recharge Solutions EV Drivers Survey 2022 is een jaarlijks onderzoek gebaseerd op een online vragenlijst over elektrisch rijden en laden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.