Fastned laadstation

Fastned bouwt achttien laadstations langs Franse Autoroutes

Foto: Fastned

Fastned gaat achttien nieuwe snellaadstations bouwen langs de belangrijkste tolwegen in het noorden van Frankrijk. Het aantal Franse laadlocaties wordt daarmee opgevoerd tot 31.

De achttien nieuwe stations komen voornamelijk in het noorden van Frankrijk, verspreid over vier regio’s: Ile-de-France, Grand-Est, Hauts-de-France en Normandië. De stations van het Nederlandse bedrijf worden uitgerust met elk vier tot achttien oplaadpunten, die tot 300 kW per oplaadpunt leveren. Met die laadsnelheden kunnen elektrische rijders in vijftien minuten tot 300 km actieradius laden.

360 verzorgingsplaatsen

De Franse regering wil eind 2022 alle 360 verzorgingsplaatsen langs tolwegen in het hele land voorzien hebben van oplaadinfrastructuur. Op ongeveer de helft van deze locaties zijn tot nu toe aanbestedingen geopend en Fastned heeft zich op vrijwel alle locaties ingeschreven. De resultaten van de overige aanbestedingen worden de komende maanden openbaar gemaakt.

“Deze nieuw gewonnen aanbesteding toont het vertrouwen dat Franse tolwegbeheerders hebben in ons snellaadconcept en is een erkenning van de expertise die we de afgelopen tien jaar op de Europese markt hebben opgebouwd”, zegt Pierre Courgeon, country manager voor Fastned in Frankrijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Ruud Peys

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.