Supermarkten Jumbo en restaurants La Place krijgen snelladers

Jumbo gaat dit jaar van start met de plaatsing van snellaadpalen voor elektrische auto’s bij de supermarkten in Nederland en België en bij de restaurants van La Place. Het bedrijf plaatst de circa 150 laadpunten samen met PowerGo. 

Klanten kunnen nog dit jaar een winkel- of restaurantbezoek combineren met het opladen van hun elektrische auto. Jumbo levert met de plaatsing van de laadpalen naar eigen zeggen een belangrijke bijdrage aan de energietransitie in Nederland.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Zo gaan de snelladers eruit zien. Foto: Jumbo

“Wij zetten continu stappen om onze bedrijfsvoering en gebouwen verder te verduurzamen en zien het als een verantwoordelijkheid om onze CO2-uitstoot te verminderen. Tegelijkertijd willen we klanten helpen bij een duurzamere leefstijl, zodat we samen het verschil kunnen maken. Met het aanbieden van laadfaciliteiten dragen we bij aan het toegankelijker maken van elektrisch rijden”, aldus directeur franchise & real estate Douwe Snel.

Landelijk dekkend netwerk

Jumbo stelt dat er de komende jaren nog veel laadpunten voor elektrische auto’s moeten worden geplaatst om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Volgens de ceo van PowerGo, Jean-Louis Bertholet, draagt deze samenwerking daaraan bij. “Samen met Jumbo zetten we een grote stap richting een landelijk dekkend netwerk. Het gaat om duurzaam opgewekte stroom die bovendien volledig afkomstig is van Nederlandse zonne-energie.”

De laadpalen van het merk Ecotap krijgen aansluitingen voor minimaal twee elektrische auto’s en worden op termijn door heel Nederland en België geplaatst. Elk van die aansluitingen heeft een vermogen van 90 kW. Tijdens het laden van de groene stroom sparen klanten bovendien voor Jumbo Extra’s punten. Deze punten kunnen klanten inwisselen voor korting op boodschappen, abonnementen en dagjes uit. De oplaadtijd is volgens Jumbo precies gelijk aan de gemiddelde tijd die de klant in de Jumbo winkel verblijft. “Hierdoor is in veel gevallen de auto opgeladen, zodra de boodschappen zijn gedaan.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.