Allego beurs Wall Street

Laadpalenbedrijf Allego krijgt langverwachte beursnotering

Foto: Allego

Het Nederlandse laadpalenbedrijf Allego heeft de langverwachte notering aan de Amerikaanse beurs op Wall Street gekregen. De directie van de onderneming mocht eind vorige week de openingsbel luiden op Wall Street.

Om de beursgang mogelijk te maken is Allego overgenomen door Spartan Acquisition, een investeringsfonds dat al aan de beurs genoteerd is. De huidige eigenaar Meridiam houdt 74 procent van de aandelen in handen. De transactie levert Allego zo’n 160 miljoen dollar aan nieuw kapitaal op.

Enorme groei

“De toekomst van elektrische voertuigen is aangebroken en we zijn er trots op dat we vooroplopen en infrastructuur bieden voor EV-bestuurders. Sinds onze oprichting hebben we een enorme groei doorgemaakt en de vraag naar effectieve en gemakkelijke oplaaddiensten neemt elke dag toe. Als beursgenoteerd bedrijf zijn we ervan overtuigd dat we over de juiste strategie, het juiste team en het juiste kapitaal beschikken om te blijven voldoen aan de behoeften van de groeiende EV-markt”, aldus de ceo van Allego Mathieu Bonnet.

“We verwachten een sterke positie te behouden in de grootste en snelst groeiende EV-markt in de wereld. Het bedrijf heeft een robuust netwerk van laadlocaties in Europa”, voegt Geoffrey Strong toe. “Europa is een buitengewoon interessante markt voor EV-laden en wij geloven dat Allego een goede uitgangspositie heeft om te profiteren van de verschuiving naar EV’s’’, zegt de ceo van Spartan.

Nederlandse gemeenten

Ongeveer een maand geleden werd bekend dat het bedrijf definitief stopt met het plaatsen van laders in Nederlandse gemeenten. In plaats van de laders met een laag vermogen wil Allego zich alleen nog focussen op snelladers. In ongeveer honderd gemeenten werd daarom contracten opgezegd. De Belangenvereniging Tankstations noemde dat besluit onlangs nog ‘een kans’ voor haar leden om in gesprek te gaan met de gemeenten.

Allego is in 2013 opgericht als onderdeel van netbeheerder Alliander. In 2018 werd de Nederlandse onderneming onderdeel van investeerder Meridiam. Het bedrijf levert laadoplossingen voor elektrische auto’s, motoren, bussen en vrachtwagens. Het laadnetwerk telt inmiddels meer dan 28.000 operationele oplaadpunten in heel Europa.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.