Tango Electric Q8 laadpas

Q8-klanten krijgen toegang tot bijna twee keer zoveel laders

Door samenwerkingen met Fastned en e-roaming-platformen GIREVE en Hubject is de grootte van het laadnetwerk van Q8 in een klap verdubbeld. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen daardoor vanaf deze maand met de Q8 & Tango electric-app of -kaart laden bij 200.000 laadpunten.

Het netwerk bestaat uit laders verspreid over heel Europa. In de Benelux zijn door de nieuwe samenwerkingen nagenoeg alle bestaande openbare laadpalen (98 procent) aangesloten. Het bedrijf zet hiermee naar eigen zeggen ‘een mooie nieuwe stap in zijn transformatie naar een duurzamere mobiliteitsspeler’. Daarnaast heeft Q8 een peer-to-peer alliantie (niet via een platform) afgesloten met snellaadbedrijf Fastned. Door deze samenwerking kunnen Q8-klanten ook aan de bijna achthonderd (ultra)snelle Fastned-laders laden.

Open markt

“We zijn enorm trots dat we kunnen samenwerken met sterke partners als Fastned en de platformen Hubject en GIREVE. We kunnen nu onze klanten toegang bieden tot veel meer laadpunten en dat via één Q8-applicatie. We zijn ervan overtuigd dat dit een grote meerwaarde zal bieden voor het sterk groeiende aantal elektrische rijders”, aldus Geert De Mil, e-mobility manager bij Q8.

E-roaming-platformen Hubject en GIREVE linken elk duizenden laadnetwerken aan elkaar. “De schaalvergroting van e-mobiliteit moet plaatsvinden in een open en verbonden markt, die een verrijking van de dienstverlening mogelijk maakt”, zegt Maria Pirpan. “We zijn blij dat we deze visie met Q8 & Tango electric delen en zo samen EV-bestuurders een eenvoudigere en naadloze ervaring kunnen bieden”, aldus de accountmanager bij GIREVE.

Lancering laadtak

Iets meer dan een jaar geleden lanceerde Q8, met Q8 electric in België en Luxemburg, en Tango electric in Nederland, een nieuwe aanbod voor EV-rijders. Enerzijds bestaat dat aanbod uit inmiddels tachtig laadplekken op de eigen tankstations en die van partners in de Benelux, anderzijds bestaat dat uit het bieden van toegang tot Europese laadlocaties via een app of kaart. Het ging daarbij vóór de nieuwe samenwerkingen om bijna 110.000 laadpunten.

Q8 heeft meer dan zevenhonderd tankstations in de Benelux, die opereren onder de merknamen Q8, Q8 easy en Tango. Samen met Delhaize, Panos en Starbucks by Selecta beschikt Q8 ook over een netwerk van meer dan 150 Shop&Go-winkels. Naast elektriciteit houdt het bedrijf zich ook bezig met duurzame brandstoffen als HVO100 en bijvoorbeeld CNG.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.