Carwash blijft onmisbare bijzaak voor tankstations

Carwashes zijn onmisbaar voor het economische succes van tankstations. Het wassen zorgt voor 38 tot 65 procent van de omzet. Dat blijkt uit een studie van de Duitse branchevereniging voor tankstations (bft).

Van alle diensten die een tankstation aanbiedt, is de carwash een van de belangrijkste. Het carwashbedrijf zorgt voor een groot deel van de omzet, afhankelijk van de grootte van het tankstation. Het carwashbedrijf heeft dan ook al jaren zijn sterke positie als belangrijke omzetpost. In Duitsland komt dat naast tabaksverkoop, drankverkoop en telefoonkaarten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke is de vaste redacteur van Carwashpro.nl. Voor TankPro schrijft ze regelmatig over stations waar je ook kunt wassen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.