Tamoil Nederland heeft ESSO-tankstation Van Esch aan de Akkerweg in het Brabantse Moergestel overgenomen. Het tankstation is inmiddels volledig verbouwd en vernieuwd tot ‘energy hub’. T-Energy Moergestel, zoals de tank- en laadlocatie nu heet, biedt naast fossiele brandstoffen ook groene energievormen, een bemande shop en carwash.
'nieuwe weg ingeslagen'

Tamoil neemt ESSO-tankstation Van Esch over; gaat verder als T-Energy

Hiervoor een ESSO, is Tamoil Nederland met de vernieuwing van tankstation Van Esch in Moergestel naar T-Energy 'een nieuwe weg ingeslagen'. Foto: Tamoil Nederland, 2024

Tamoil Nederland heeft ESSO-tankstation Van Esch aan de Akkerweg in het Brabantse Moergestel overgenomen. Het tankstation is inmiddels volledig verbouwd en vernieuwd tot ‘energy hub’. Voor de realisatie van T-Energy Moergestel, zoals de tank- en laadlocatie nu heet, is Tamoil Nederland volgens eigen zeggen ‘een nieuwe weg ingeslagen’.

Het tankstation aan de Akkerweg in Moergestel heeft verschillende merken gevoerd. Tot 2016 was het een Total, daarna een ESSO en nu gaat het in het netwerk van Tamoil Nederland verder als T-Energy, de vijfde van Nederland. Naast de reguliere brandstoffen Euro95, Superplus 98, diesel en LPG biedt het station de klant ook de duurzame brandstof Neste MY Renewable Diesel. Deze brandstof, ook bekend als HVO100, reduceert de uitstoot van CO2 tot 90% en is geschikt voor alle dieselmotoren. Ook bezitters van een EV kunnen op de locatie in Moergestel terecht, want de energy hub is voorzien van twee laders: een van 22 kW en een van 30 kW.

Tanken en laden

Tamoil Nederland heeft T-Energy Moergestel aan haar netwerk kunnen toevoegen door de overname van ESSO-tankstation Van Esch. Met de verbouwing van het tank- en laadstation naar volwaardige energy hub, is Tamoil volgens eigen zeggen ‘een nieuwe richting ingeslagen’. Naast de fossiele en meer duurzame brandstoffen, kan er ook worden geladen en kan de bezoeker ook zelf energie opdoen in de bemande shop. Voertuigen kunnen worden gewassen in een T-Wash rollover of voor de doe-het-zelvers in een van de drie T-Wash wasboxen. Er is ook een stofzuigerplein en bandenpomp.

Groene stroom

T-Energy Moergestel is het vijfde T-Energy station binnen het netwerk van 230 stations van Tamoil Nederland. Het bedrijf produceert groene stroom voor haar netwerk van stations via het Zonnepark XXL in Assen. Daarnaast biedt zij klanten op een groeiend aantal locaties duurzame brandstoffen, zoals CNG en Neste MY Renewable Diesel. Door middel van donatie aan stichting Alpe d’HuZes van de opbrengsten van kledingcontainers die op haar stations staan, wil het bedrijf een bijdrage leveren aan onderzoek naar kanker. Tamoil is onderdeel van de Oilinvest Groep, een olieconcern met tank- en laadstations in Italië, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Nederland.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.