Fieten Olie opent vrijdag aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem het nieuwste tankstation in het netwerk van het bedrijf uit Hollandscheveld. De realisatie van het tankstation duurde tien jaar, maar nu kan in Doetinchem dan eindelijk de 69e Fieten Olie open.
'tien jaar gedoe'

Fieten Olie opent tankstation in Doetinchem: ‘Na enorme vertraging eindelijk open’

Na meer dan tien jaar 'gedoe', heeft Fieten Olie vrijdag in Doetinchem het nieuwste tankstation van het bedrijf kunnen openen. Foto: Fieten Olie, 2024

Fieten Olie heeft vrijdag aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem het nieuwste tankstation in het netwerk van het bedrijf uit Hollandscheveld geopend. De realisatie van het tankstation duurde tien jaar, maar nu kan in Doetinchem dan eindelijk de 69e Fieten Olie open.

“We zijn trots en enorm blij dat we dit nieuwe tankstation vandaag kunnen openen”, zegt directeur Richard Fieten. “Helemaal dat het tóch gelukt is na de enorme bouwvertraging die we hebben gehad.” De Fieten Olie aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem betreft een volkomen nieuwe bemande tanklocatie. Vlakbij de rotonde met de N315, ligt het tankstation goed bereikbaar en heel strategisch. Bezoekers kunnen er aan de pomp terecht voor zowel fossiele als voor meer duurzame brandstoffen: Euro95, Super98, diesel, HVO100 en Adblue. Inspelend op de energietransitie, worden er later dit jaar laadpalen geplaatst voor zowel personenauto’s als vrachtwagens.

Fieten Olie Doetinchem biedt daarnaast nog een bandenpomp en – heel bijzonder – een speciale tankunit waar bezoekers zelf zeer scherpgesprijsd een afgepaste hoeveelheid ruitenwisservloeistof kunnen tanken. Een betaalzuil op het voorterrein maakt het mogelijk dat op de locatie 24/7 kan worden getankt. Met de opening van de nieuwe Fieten Olie aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem sluit het oude station aan de Wijnbergseweg per 20 mei de deuren.

Tien jaar

De realisatie van de nieuwe Fieten Olie in Doetinchem duurde vanaf de eerste plannen tot aan de opening zo’n tien jaar. Omwonenden maakten namelijk bezwaar tegen de verhuizing van het tankstation van de Wijnbergseweg naar de Oostelijke Randweg, een weg vlakbij natuurgebied De Zumpe. Andere locaties zouden beter zijn met het oog op het nabijgelegen natuurgebied en daarnaast had de gemeenteraad volgens de bezwaarmakers het bestemmingsplan voor de verhuizing van het tankstation niet zorgvuldig afgewogen. In het voorjaar van 2023 wees de Raad van State deze bezwaren van de hand. Ook regen, vorst en dooi hebben volgens Fieten Olie de afgelopen jaren regelmatig voor vertraging gezorgd.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Fieten Olie opent tankstation in Doetinchem: ‘Na enorme vertraging eindelijk open’ | TankPro.nl
Fieten Olie opent vrijdag aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem het nieuwste tankstation in het netwerk van het bedrijf uit Hollandscheveld. De realisatie van het tankstation duurde tien jaar, maar nu kan in Doetinchem dan eindelijk de 69e Fieten Olie open.
'tien jaar gedoe'

Fieten Olie opent tankstation in Doetinchem: ‘Na enorme vertraging eindelijk open’

Na meer dan tien jaar 'gedoe', heeft Fieten Olie vrijdag in Doetinchem het nieuwste tankstation van het bedrijf kunnen openen. Foto: Fieten Olie, 2024

Fieten Olie heeft vrijdag aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem het nieuwste tankstation in het netwerk van het bedrijf uit Hollandscheveld geopend. De realisatie van het tankstation duurde tien jaar, maar nu kan in Doetinchem dan eindelijk de 69e Fieten Olie open.

“We zijn trots en enorm blij dat we dit nieuwe tankstation vandaag kunnen openen”, zegt directeur Richard Fieten. “Helemaal dat het tóch gelukt is na de enorme bouwvertraging die we hebben gehad.” De Fieten Olie aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem betreft een volkomen nieuwe bemande tanklocatie. Vlakbij de rotonde met de N315, ligt het tankstation goed bereikbaar en heel strategisch. Bezoekers kunnen er aan de pomp terecht voor zowel fossiele als voor meer duurzame brandstoffen: Euro95, Super98, diesel, HVO100 en Adblue. Inspelend op de energietransitie, worden er later dit jaar laadpalen geplaatst voor zowel personenauto’s als vrachtwagens.

Fieten Olie Doetinchem biedt daarnaast nog een bandenpomp en – heel bijzonder – een speciale tankunit waar bezoekers zelf zeer scherpgesprijsd een afgepaste hoeveelheid ruitenwisservloeistof kunnen tanken. Een betaalzuil op het voorterrein maakt het mogelijk dat op de locatie 24/7 kan worden getankt. Met de opening van de nieuwe Fieten Olie aan de Oostelijke Randweg in Doetinchem sluit het oude station aan de Wijnbergseweg per 20 mei de deuren.

Tien jaar

De realisatie van de nieuwe Fieten Olie in Doetinchem duurde vanaf de eerste plannen tot aan de opening zo’n tien jaar. Omwonenden maakten namelijk bezwaar tegen de verhuizing van het tankstation van de Wijnbergseweg naar de Oostelijke Randweg, een weg vlakbij natuurgebied De Zumpe. Andere locaties zouden beter zijn met het oog op het nabijgelegen natuurgebied en daarnaast had de gemeenteraad volgens de bezwaarmakers het bestemmingsplan voor de verhuizing van het tankstation niet zorgvuldig afgewogen. In het voorjaar van 2023 wees de Raad van State deze bezwaren van de hand. Ook regen, vorst en dooi hebben volgens Fieten Olie de afgelopen jaren regelmatig voor vertraging gezorgd.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.