In de Messe van het Duitse Stuttgart wordt van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht is er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.

Beurs Uniti expo 2024 in teken van onbemande kiosken, AI en tankrobots

De firma Autofuel toont dat er op dit moment getankt kan worden zonder de auto te hoeven verlaten, want de tankrobot doet dat allemaal voor je. Foto: ProMedia, 2024

In de Messe van het Duitse Stuttgart werd van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht was er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.

De vijfde Uniti expo was volgens de beursorganisatie ‘groter dan ooit’. Drie beurshallen, samen goed voor een vloeroppervlakte van meer dan 40.000 m2, toonden honderden exposanten uit meer dan dertig landen. Het aantal bezoekers zat volgens de organisatie ook met elke beurseditie in de lift en zou dit jaar uit moeten komen op ruim boven de 40.000. Dat Uniti expo een internationale beurs voor de tankstation- en carwashbranche in Europa is, blijkt ook uit het feit dat meer dan de helft van de bezoekers afkomstig is van buiten Duitsland. Wie voor de laatste nieuwtjes op het gebied van wasstraten, wasborstel, reinigingsmiddelen en waterbesparing de beurs bezoekt, zal volop aan z’n trekken komen want het overgrote deel van Uniti expo is ingericht voor de zich nog steeds snel ontwikkelende carwashbranche. Gezien de enorme stands van leidende aanbieders als Christ, Dr. Stöcker en WashTec, is er veel te vertellen en te laten zien en mag een presentatie wat kosten.

In de Messe van het Duitse Stuttgart wordt van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht is er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.
Onbemande kiosken zijn in Europa aan een opmars bezig, zoals BistroBox dat al op veertig locaties te vinden is met een aanbod aan eet- en drinkwaren en nonfood vanuit machines.

Innovaties

Aanbieders die actief zijn in de tankstationbranche moeten het met wat minder vierkante meters beursvloer doen, maar bezoekers kunnen hier toch de nodige innovaties zien. Opvallend is de aandacht voor onbemande kiosken. Zo zijn er onder meer complete onbemande shops van Herr Anton en BistroBox te zien. Bezoekers betreden een dergelijke kiosk via een app waarna ze de mogelijkheid hebben iets te eten of drinken te bestellen bij een wand van vendingmachines. Werkelijk alles, warm én koud, kan vandaag de dag vanuit een automaat worden verkocht: frisdranken, belegde broodjes, pizzapunten, koffie, autoaccessoires, telefoonbenodigdheden, autowasproducten, chocolade en koekjes. Alles met één druk op de knop en meteen ook ter plekke cashloos afgerekend. Voor ondernemers met een onbemande tanklocatie bieden de kiosken de mogelijkheid om op de betreffende locatie naast de brandstofverkoop extra omzet te scoren met eet- en drinkwaren en serviceproducten.

In de Messe van het Duitse Stuttgart wordt van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht is er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.
Circle K toont op Uniti expo alle kernpunten van de formule, zoals het koffie-eiland, de bakery, carwash en dé klantentrekker: de hotdog.

Bloemen

De verkoop van bloemen vanuit tankstations is altijd een heikel punt, want het imago van ‘het bosje van het tankstation’ is maar moeilijk weg te krijgen. Volledig ten onrechte, zo toont Bouquetmat in een presentatie waarin kant-en-klare boeketten vanuit een vendingmachine worden verkocht. Goed zichtbaar, mooi uitgelicht, perfect vochtig gehouden en zó mee te nemen na een cashless betaling. En passant is het ook nog mogelijk sushi vanuit een machine mee te nemen, want die verkoopt Bouquetmat ook.
Bijzonder is ook de tankrobot van de firma Autofuel. Hier komt de automobilist bij een pompeiland aanrijden waarna de tankrobot vervolgens scant waar het klepje van de tankdop zit, draait de tankdop open, pakt de juiste nozzle en tankt de auto vol. Gemak en snelheid is en blijft in de tankstationwereld een steeds terugkerend thema en nu laden ook steeds sneller kan, worden er ook op het gebied van snel en gemakkelijk tanken met behulp van een robot of apps vanuit de auto de nodige innovaties gedaan.
Smarter Nozzle claimt ‘het voorterrein’ van het tankstation. Dat is volgens de Nederlandse firma de plek waar perfect met de consument kan worden gecommuniceerd. Daarom biedt het bedrijf Nozzle TV op 5,5 inch beeldschermen op de nozzle, op iets grotere beeldschermen op het pompeiland zelf en via een megagroot 75 inch beeldscherm voor de communicatie van (commerciële) boodschappen, promoties en acties vlakbij de shop.

Circle K

Waar grote internationale energiemaatschappijen als Shell en BP op de Uniti expo ontbreken, pakt Circle K uit met een enorme stand onder een luifel in de uitstraling van TotalEnergies. Hier kunnen beursbezoekers kennismaken met de jongste nieuwkomer in West-Europa als het gaat om bemande shopconcepten. In de stand zijn alle vaste ankerpunten van de shopformule prominent aanwezig: het koffie-eiland waar bezoekers zelf hun koffie kunnen tappen om pas daarna te hoeven betalen, een presentatie van Circle K Wash en uiteraard een uitgiftepunt van de hotdog van de formule die volgens het bedrijf ‘door geen enkele andere’ wordt overtroffen en waar bezoekers voor in de rij staan.
In Duitsland een grote hit in de tankshops, moet in Nederland leverkaas nog gaan doorbreken. Het product, een mix van varkens- en rundvlees en geserveerd in een broodje, is op Uni expo in diverse stands een regelrechte klantentrekker.

In de Messe van het Duitse Stuttgart wordt van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht is er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.
Otto (l.) en Alexander Christ van de gelijknamige carwashreus sprongen tijden Uniti expo op tafel: ‘Wat hebben we toch een geweldig bedrijf, geweldige producten en geweldige klanten!’

Energietransitie

Uiteraard toont Uniti expo ook de stand van zaken op het gebied van de energietransitie. Een groot aantal aanbieders pakt uit met (snel)laders in alle mogelijke formaten en vermogens. Wat opvalt is dat de laders op dit moment letterlijk gezien mogen worden. Het zijn stuk voor stuk technische hoogstandjes en de ene laadpaal ziet er nog futuristische uit dan de ander, vooral goed te zien als het donker is. Daarbij worden er stappen gemaakt op de geleverde vermogens, want laders van 600 kW zijn er al al dan niet in combinatie met batterijpakketten. Met de jongste Europese regels van kracht dat een nieuwe lader de consument moet tonen wat de laadsessie kost en betalen snel en simpel moet kunnen, bieden de nieuwste laders ook die mogelijkheid.
De firma Diebold & Nixdorf toont op haar beurt de laatste ontwikkelingen op het gebied van cashless betalingen en Artificial Intelligence (AI). De automobilist met haast kan in slechts een paar seconden tijd z’n aangeschafte producten met behulp een scanner zelf scannen en betalen. AI komt om de hoek kijken wanneer er bijvoorbeeld rookwaren of sterke drank wordt gekocht. Gezichtsherkenning om de koop te kunnen doen, ziet of de koper ouder is dan achttien jaar.

Behoefte

“Het bij elkaar halen van het meest hoogwaardige en internationale publiek van de industrie blijft voor ons een topprioriteit”, lichtte CEO Ben Boroewitsch van com-a-tec GmbH, mede-organisator van Uniti Expo bij de start van de beurs, toe. “Ik ben erg enthousiast over de kwaliteit van de bezoekers. Ze zijn afkomstig uit meer dan 88 landen en dit aantal groeit nog steeds. Velen van hen vertegenwoordigen verschillende oliemaatschappijen die het evenement met grotere delegaties bijwonen. De beurs voorziet duidelijk in een behoefte.”

De volgende editie van UNITI expo vindt plaats vaan 19 tot en met 21 mei 2026, ook weer in de Messe Stuttgart.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Beurs Uniti expo 2024 in teken van onbemande kiosken, AI en tankrobots | TankPro.nl
In de Messe van het Duitse Stuttgart wordt van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht is er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.

Beurs Uniti expo 2024 in teken van onbemande kiosken, AI en tankrobots

De firma Autofuel toont dat er op dit moment getankt kan worden zonder de auto te hoeven verlaten, want de tankrobot doet dat allemaal voor je. Foto: ProMedia, 2024

In de Messe van het Duitse Stuttgart werd van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht was er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.

De vijfde Uniti expo was volgens de beursorganisatie ‘groter dan ooit’. Drie beurshallen, samen goed voor een vloeroppervlakte van meer dan 40.000 m2, toonden honderden exposanten uit meer dan dertig landen. Het aantal bezoekers zat volgens de organisatie ook met elke beurseditie in de lift en zou dit jaar uit moeten komen op ruim boven de 40.000. Dat Uniti expo een internationale beurs voor de tankstation- en carwashbranche in Europa is, blijkt ook uit het feit dat meer dan de helft van de bezoekers afkomstig is van buiten Duitsland. Wie voor de laatste nieuwtjes op het gebied van wasstraten, wasborstel, reinigingsmiddelen en waterbesparing de beurs bezoekt, zal volop aan z’n trekken komen want het overgrote deel van Uniti expo is ingericht voor de zich nog steeds snel ontwikkelende carwashbranche. Gezien de enorme stands van leidende aanbieders als Christ, Dr. Stöcker en WashTec, is er veel te vertellen en te laten zien en mag een presentatie wat kosten.

In de Messe van het Duitse Stuttgart wordt van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht is er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.
Onbemande kiosken zijn in Europa aan een opmars bezig, zoals BistroBox dat al op veertig locaties te vinden is met een aanbod aan eet- en drinkwaren en nonfood vanuit machines.

Innovaties

Aanbieders die actief zijn in de tankstationbranche moeten het met wat minder vierkante meters beursvloer doen, maar bezoekers kunnen hier toch de nodige innovaties zien. Opvallend is de aandacht voor onbemande kiosken. Zo zijn er onder meer complete onbemande shops van Herr Anton en BistroBox te zien. Bezoekers betreden een dergelijke kiosk via een app waarna ze de mogelijkheid hebben iets te eten of drinken te bestellen bij een wand van vendingmachines. Werkelijk alles, warm én koud, kan vandaag de dag vanuit een automaat worden verkocht: frisdranken, belegde broodjes, pizzapunten, koffie, autoaccessoires, telefoonbenodigdheden, autowasproducten, chocolade en koekjes. Alles met één druk op de knop en meteen ook ter plekke cashloos afgerekend. Voor ondernemers met een onbemande tanklocatie bieden de kiosken de mogelijkheid om op de betreffende locatie naast de brandstofverkoop extra omzet te scoren met eet- en drinkwaren en serviceproducten.

In de Messe van het Duitse Stuttgart wordt van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht is er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.
Circle K toont op Uniti expo alle kernpunten van de formule, zoals het koffie-eiland, de bakery, carwash en dé klantentrekker: de hotdog.

Bloemen

De verkoop van bloemen vanuit tankstations is altijd een heikel punt, want het imago van ‘het bosje van het tankstation’ is maar moeilijk weg te krijgen. Volledig ten onrechte, zo toont Bouquetmat in een presentatie waarin kant-en-klare boeketten vanuit een vendingmachine worden verkocht. Goed zichtbaar, mooi uitgelicht, perfect vochtig gehouden en zó mee te nemen na een cashless betaling. En passant is het ook nog mogelijk sushi vanuit een machine mee te nemen, want die verkoopt Bouquetmat ook.
Bijzonder is ook de tankrobot van de firma Autofuel. Hier komt de automobilist bij een pompeiland aanrijden waarna de tankrobot vervolgens scant waar het klepje van de tankdop zit, draait de tankdop open, pakt de juiste nozzle en tankt de auto vol. Gemak en snelheid is en blijft in de tankstationwereld een steeds terugkerend thema en nu laden ook steeds sneller kan, worden er ook op het gebied van snel en gemakkelijk tanken met behulp van een robot of apps vanuit de auto de nodige innovaties gedaan.
Smarter Nozzle claimt ‘het voorterrein’ van het tankstation. Dat is volgens de Nederlandse firma de plek waar perfect met de consument kan worden gecommuniceerd. Daarom biedt het bedrijf Nozzle TV op 5,5 inch beeldschermen op de nozzle, op iets grotere beeldschermen op het pompeiland zelf en via een megagroot 75 inch beeldscherm voor de communicatie van (commerciële) boodschappen, promoties en acties vlakbij de shop.

Circle K

Waar grote internationale energiemaatschappijen als Shell en BP op de Uniti expo ontbreken, pakt Circle K uit met een enorme stand onder een luifel in de uitstraling van TotalEnergies. Hier kunnen beursbezoekers kennismaken met de jongste nieuwkomer in West-Europa als het gaat om bemande shopconcepten. In de stand zijn alle vaste ankerpunten van de shopformule prominent aanwezig: het koffie-eiland waar bezoekers zelf hun koffie kunnen tappen om pas daarna te hoeven betalen, een presentatie van Circle K Wash en uiteraard een uitgiftepunt van de hotdog van de formule die volgens het bedrijf ‘door geen enkele andere’ wordt overtroffen en waar bezoekers voor in de rij staan.
In Duitsland een grote hit in de tankshops, moet in Nederland leverkaas nog gaan doorbreken. Het product, een mix van varkens- en rundvlees en geserveerd in een broodje, is op Uni expo in diverse stands een regelrechte klantentrekker.

In de Messe van het Duitse Stuttgart wordt van maandag 13 tot en met donderdag 16 mei de Uniti expo gehouden, Europa’s grootste beurs op het gebied van tankstations, carwashes, food on-the-go en techniek. Veel aandacht is er op de vijfde editie van Uniti expo voor onbemande kiosken, Artificial Intelligence (AI), tankrobots en waterbesparing.
Otto (l.) en Alexander Christ van de gelijknamige carwashreus sprongen tijden Uniti expo op tafel: ‘Wat hebben we toch een geweldig bedrijf, geweldige producten en geweldige klanten!’

Energietransitie

Uiteraard toont Uniti expo ook de stand van zaken op het gebied van de energietransitie. Een groot aantal aanbieders pakt uit met (snel)laders in alle mogelijke formaten en vermogens. Wat opvalt is dat de laders op dit moment letterlijk gezien mogen worden. Het zijn stuk voor stuk technische hoogstandjes en de ene laadpaal ziet er nog futuristische uit dan de ander, vooral goed te zien als het donker is. Daarbij worden er stappen gemaakt op de geleverde vermogens, want laders van 600 kW zijn er al al dan niet in combinatie met batterijpakketten. Met de jongste Europese regels van kracht dat een nieuwe lader de consument moet tonen wat de laadsessie kost en betalen snel en simpel moet kunnen, bieden de nieuwste laders ook die mogelijkheid.
De firma Diebold & Nixdorf toont op haar beurt de laatste ontwikkelingen op het gebied van cashless betalingen en Artificial Intelligence (AI). De automobilist met haast kan in slechts een paar seconden tijd z’n aangeschafte producten met behulp een scanner zelf scannen en betalen. AI komt om de hoek kijken wanneer er bijvoorbeeld rookwaren of sterke drank wordt gekocht. Gezichtsherkenning om de koop te kunnen doen, ziet of de koper ouder is dan achttien jaar.

Behoefte

“Het bij elkaar halen van het meest hoogwaardige en internationale publiek van de industrie blijft voor ons een topprioriteit”, lichtte CEO Ben Boroewitsch van com-a-tec GmbH, mede-organisator van Uniti Expo bij de start van de beurs, toe. “Ik ben erg enthousiast over de kwaliteit van de bezoekers. Ze zijn afkomstig uit meer dan 88 landen en dit aantal groeit nog steeds. Velen van hen vertegenwoordigen verschillende oliemaatschappijen die het evenement met grotere delegaties bijwonen. De beurs voorziet duidelijk in een behoefte.”

De volgende editie van UNITI expo vindt plaats vaan 19 tot en met 21 mei 2026, ook weer in de Messe Stuttgart.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.