Shell Bio-LNG

Shell start met aanbieden Bio-LNG voor wegtransport

Foto: Shell

Klanten van Shell krijgen sinds dinsdag een gedeelte Bio-LNG tijdens het tanken in het Nederlandse LNG-netwerk van de multinational. Daarmee is Shell naar eigen zeggen de eerste in ons land die de duurzamere brandstof aan al haar klanten aanbiedt. 

Shell heeft de ambitie om de brandstof de komende periode bij te mengen met de LNG. Door het samenvoegen van de producten zouden wegtransporteurs hun CO2-uitstoot met zo’n 30 procent verminderen. Dat percentage zal groeien naarmate er meer Bio-LNG wordt geproduceerd en geleverd. Het is de bedoeling dat Shell de LNG de komende jaren volledig vervangt door volledig zuivere Bio-LNG. Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland: “Shell wil met partners de logistieke sector een schoner alternatief bieden. Dit is een mooie stap in schoner wegtransport.”

Zeven stations in Nederland

Shell heeft in totaal 46 Europese LNG-tankstations, waarvan zeven in Nederland. Medio 2023 verwacht Shell 100 procent Bio-LNG te kunnen leveren aan het gehele netwerk in zowel Duitsland als Nederland. Dat zou mede zijn dankzij Europa’s grootste Bio-LNG-productieinstallatie in het Duitse Godorf. De bouw daarvan startte op 9 februari.

Het bijmengen van Bio-LNG is een belangrijke stap in het verduurzamen van zwaar wegtransport, gelooft Shell. Elektrificatie is volgens het bedrijf op korte termijn lastig voor sectoren als het wegtransport en het binnenvaarttransport. Bio-LNG biedt dan, als transitiebrandstof, uitkomst. De Bio-LNG wordt in Nederland geleverd vanuit de installatie die Shell samen met partners Nordsol en Renewi in de herfst van 2021 in Amsterdam opende. Daar zal op termijn naar schatting 3,4 kiloton bio-LNG geproduceerd worden. Volgens Shell is dat goed voor het voorkomen van de CO2-uitstoot van 13 miljoen wegkilometers.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell start met aanbieden Bio-LNG voor wegtransport | TankPro.nl
Shell Bio-LNG

Shell start met aanbieden Bio-LNG voor wegtransport

Foto: Shell

Klanten van Shell krijgen sinds dinsdag een gedeelte Bio-LNG tijdens het tanken in het Nederlandse LNG-netwerk van de multinational. Daarmee is Shell naar eigen zeggen de eerste in ons land die de duurzamere brandstof aan al haar klanten aanbiedt. 

Shell heeft de ambitie om de brandstof de komende periode bij te mengen met de LNG. Door het samenvoegen van de producten zouden wegtransporteurs hun CO2-uitstoot met zo’n 30 procent verminderen. Dat percentage zal groeien naarmate er meer Bio-LNG wordt geproduceerd en geleverd. Het is de bedoeling dat Shell de LNG de komende jaren volledig vervangt door volledig zuivere Bio-LNG. Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland: “Shell wil met partners de logistieke sector een schoner alternatief bieden. Dit is een mooie stap in schoner wegtransport.”

Zeven stations in Nederland

Shell heeft in totaal 46 Europese LNG-tankstations, waarvan zeven in Nederland. Medio 2023 verwacht Shell 100 procent Bio-LNG te kunnen leveren aan het gehele netwerk in zowel Duitsland als Nederland. Dat zou mede zijn dankzij Europa’s grootste Bio-LNG-productieinstallatie in het Duitse Godorf. De bouw daarvan startte op 9 februari.

Het bijmengen van Bio-LNG is een belangrijke stap in het verduurzamen van zwaar wegtransport, gelooft Shell. Elektrificatie is volgens het bedrijf op korte termijn lastig voor sectoren als het wegtransport en het binnenvaarttransport. Bio-LNG biedt dan, als transitiebrandstof, uitkomst. De Bio-LNG wordt in Nederland geleverd vanuit de installatie die Shell samen met partners Nordsol en Renewi in de herfst van 2021 in Amsterdam opende. Daar zal op termijn naar schatting 3,4 kiloton bio-LNG geproduceerd worden. Volgens Shell is dat goed voor het voorkomen van de CO2-uitstoot van 13 miljoen wegkilometers.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.