Biodieselfabriek Argent Energy

‘Elke Nederlander heeft onze biodiesel gebruikt zonder het misschien te weten’ [Video]

Foto: Nico Schinkelshoek

Een deel van de biodiesel die gemaakt wordt bij de fabriek van Argent Energy in Amsterdam, wordt gemixt met de fossiele diesel en verkocht aan de pompen door het hele land. Elke Nederlander heeft de brandstof, direct of indirect, weleens gebruikt. Dat zegt supply chain manager Victoria Oppenheim. 

De vijf grootste biodieselfabrikanten van ons land richtten eerder dit jaar de Nederlandse Biodiesel uit Afval Alliantie (NBAA) op. Naast Bio-Oil Group, Greenergy, Renewable Energy Group (REG) en Münzer is ook Argent Energy onderdeel van het samenwerkingsverband.

Parallel pad

Biodiesel is goed voor meer dan de helft van alle broeikasgasreducties op transportbrandstoffen in Nederland. ‘’Het is belangrijk dat we de oliemaatschappijen blijven bevoorraden met de hernieuwbare producten’’, vertelde voorzitter Dickon Posnett eerder aan TankPro. Vooral op politiek gebied geloven de bedrijven dat er wat te halen valt. Terwijl (volledige) elektrificatie en waterstof eraan komen, is er een parallel pad nodig waarin ook steun is voor biobrandstoffen, vinden zij.

Bekijk hieronder de rondleiding bij Argent Energy. 

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Elke Nederlander heeft onze biodiesel gebruikt zonder het misschien te weten’ [Video] | TankPro.nl
Biodieselfabriek Argent Energy

‘Elke Nederlander heeft onze biodiesel gebruikt zonder het misschien te weten’ [Video]

Foto: Nico Schinkelshoek

Een deel van de biodiesel die gemaakt wordt bij de fabriek van Argent Energy in Amsterdam, wordt gemixt met de fossiele diesel en verkocht aan de pompen door het hele land. Elke Nederlander heeft de brandstof, direct of indirect, weleens gebruikt. Dat zegt supply chain manager Victoria Oppenheim. 

De vijf grootste biodieselfabrikanten van ons land richtten eerder dit jaar de Nederlandse Biodiesel uit Afval Alliantie (NBAA) op. Naast Bio-Oil Group, Greenergy, Renewable Energy Group (REG) en Münzer is ook Argent Energy onderdeel van het samenwerkingsverband.

Parallel pad

Biodiesel is goed voor meer dan de helft van alle broeikasgasreducties op transportbrandstoffen in Nederland. ‘’Het is belangrijk dat we de oliemaatschappijen blijven bevoorraden met de hernieuwbare producten’’, vertelde voorzitter Dickon Posnett eerder aan TankPro. Vooral op politiek gebied geloven de bedrijven dat er wat te halen valt. Terwijl (volledige) elektrificatie en waterstof eraan komen, is er een parallel pad nodig waarin ook steun is voor biobrandstoffen, vinden zij.

Bekijk hieronder de rondleiding bij Argent Energy. 

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.