Waterstoftankstation Nieuwegein opening

Waterstoftankstation in Nieuwegein officieel geopend 

Het waterstoftankstation van Hysolar en Greenpoint in Nieuwegein is officieel geopend. Zowel personenauto’s, bussen als vrachtwagens kunnen daarmee ook in de provincie Utrecht terecht voor de duurzame brandstof. 

Tijdens de feestelijke opening kwamen verschillende sprekers aan bod die ingingen op de rol van groene waterstof. Een daarvan was Diederik Samson, lid van de Europese Commissie. “We moeten nu doorpakken om de klimaatdoelstellingen te halen en om ervoor te zorgen dat de energietransitie slaagt. En dat kan ook, want voor het eerst in de geschiedenis hebben we een alternatief voor fossiele brandstoffen in de vorm van duurzame energie gekoppeld aan waterstof”, aldus het voormalig Tweede Kamerlid.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.