Brandstofpomp met prijzenbord

Poll: Is de accijns op brandstoffen te hoog?

Foto: Nico Schinkelshoek

De accijns op brandstoffen moet tijdelijk omlaag nu de prijzen aan de pomp record na record verbreken. Daarvoor pleit de Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche (NOVE). 

Volgens de brancheorganisatie, waar zo’n twaalfhonderd tankstations onder vallen, zorgen de hoge prijzen ervoor dat steeds meer mensen over de grens tanken. Het gevolg daarvan is dat de Nederlandse Staat juist inkomsten misloopt aan accijns en btw, aldus directeur Erik de Vries in de radiouitzending van BNR.

Volgens de NOVE moet de accijns tijdelijk met vijf tot tien cent per liter naar beneden, zodat het vullen van de tank over de grens minder aantrekkelijk wordt. In Frankrijk wordt bijvoorbeeld al gekeken naar zo’n accijnsverlaging op brandstof.

Laat hieronder weten hoe jij denkt over een accijnsverlaging.

De accijns op brandstof is in Nederland te hoog.

Als het aan tankstationondernemer Leon Collard ligt, hebben we het ‘kwartje van Kok’ lang genoeg betaald. “Dit kwartje moet eindelijk maar eens een keer teruggegeven worden aan het volk”, laat hij weten aan TankPro.

Wil jij ook je mening over dit onderwerp delen? Laat het weten aan de redactie! Reageren kan ook onder dit bericht.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.