Britse militairen bezorgen brandstof bij benzinestations

Het Britse leger is begonnen met het afleveren van brandstof bij pompstations. De autoriteiten hebben een beroep gedaan op de strijdkrachten omdat een tekort aan bestuurders van tankwagens heeft geleid tot bevoorradingsproblemen.

Sky News bericht maandag dat zo’n tweehonderd militairen worden ingezet in het kader van ‘Operation Escalin’. Veel deelnemende soldaten hebben volgens de nieuwszender getraind bij het logistieke bedrijf Hoyer in Essex. De meeste van die militairen worden nu ingezet in Londen en in het zuidoosten van Engeland, waar de problemen het grootst zijn. In die gebieden zat volgens brancheorganisatie Petrol Retailers Association (PRA) op zondag 22 procent van de pompstations zonder brandstof.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.