Batterij elektrisch laden Vattenfall

Zestien auto’s tegelijk laden op Zeeburgereiland mogelijk door gigantische batterij

Op de P+R op Zeeburgereiland in Amsterdam kunnen vanaf dinsdag zestien elektrische auto’s tegelijk opladen, zonder dat het elektriciteitsnetwerk extra wordt belast. De gemeente Amsterdam, energiebedrijf Vattenfall en bouwbedrijf Heijmans installeerden hiertoe een grote batterij die als stroombuffer fungeert om het lokale energienetwerk te ondersteunen.

Dankzij de batterij en de acht laadpalen kunnen zestien elektrische auto’s tegelijk opladen; zonder de batterij waren dat er volgens Vattenfall maar zes. Bovendien wordt het elektriciteitsnetwerk minder zwaar belast. De zogeheten oplaadhub heeft een opslagcapaciteit van 336 kWh. Dit is vergelijkbaar met de opslag van zo’n acht elektrische auto’s.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Michael van Wijngaarden

Michael van Wijngaarden is vaste journalist voor vakblad Automobiel Management. Regelmatig schrijft hij ook voor TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.