Nederland koploper in Europese Unie op het gebied van laadpalen

Terwijl er langs het merendeel van de belangrijke Europese wegen een groot tekort is aan laadpalen, heeft Nederland zijn zaakjes goed op orde. Dat blijkt uit data van de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA).

Automobilisten die door de Europese Unie rijden, zullen in tien landen soms meer dan honderd kilometer moeten rijden voordat ze een volgende laadpaal tegenkomen. Wel is het zo dat in alle landen waar dit speelt, zoals Griekenland, Polen en Letland, elektrische auto’s minder dan 3 procent van het nationale wagenpark vormen. Alleen in Hongarije is dat niet het geval.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.