BP Ryd samenwerking

BP investeert fors in digitale betalingen vanuit de auto

BP Ventures investeert 10 miljoen euro in het technologiebedrijf ryd. Met de applicaties en de integraties van de Duitse onderneming kunnen bestuurders onder andere digitale betalingen aan de pomp doen vanuit hun auto. Daniela Proske, beherend vennoot bij de investeringstak van BP, zal toetreden tot de directie van ryd. 

Ook is het mogelijk om via ryd elektrische voertuigen op te laden en betalingen te doen in de wasstraat. Ryd wil naar eigen zeggen tegemoetkomen aan de groeiende vraag van de consument naar digitale betalingen. De investering zal het bedrijf helpen ‘zijn leidende marktpositie te versterken, te groeien naar nieuwe internationale markten en zijn aanbod verder uit te bouwen’, stelt BP.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.