Lukoil boekt hoogste omzet in bijna drie jaar door hoge olieprijs

Olie- en gasconcern Lukoil heeft het afgelopen kwartaal de hoogste omzet geboekt in bijna drie jaar. Het Russische bedrijf dankt de groei aan de hoge olieprijzen en hogere handelsvolumes, net als veel van zijn branchegenoten. De prijs van olie is dit jaar door het economische herstel na de coronacrisis flink gestegen.

De omzet van Lukoil is in het tweede kwartaal meer dan verdubbeld op jaarbasis, naar 2,2 biljoen roebel. Dat is omgerekend zo’n 25 miljard euro. De winst steeg naar omgerekend ruim 2 miljard euro. Dat is de grootste kwartaalwinst voor het bedrijf in bijna twee jaar. De resultaten waren een stuk beter dan analisten hadden verwacht.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.