GP Groot gaat waterstof aanbieden bij NXT-tankstation Alkmaar

Het aanbod bij het NXT-tankstation op het Alkmaarse bedrijventerrein De Boekelermeer wordt uitgebreid met waterstof. Klanten kunnen de duurzame brandstof vanaf april 2022 tanken bij de locatie aan de Diamantweg. 

GP Groot brandstoffen en oliehandel, dat het tankstation in beheer heeft, tekende vrijdag een samenwerkingsovereenkomst met de Gemeente Alkmaar. “De uitbreiding met waterstof is een belangrijke volgende stap binnen het NXT-concept. De waterstof-tankinstallatie is geschikt voor tanken onder hoge en lage druk waardoor er zowel personenauto’s (700 bar) als vrachtwagens en bussen (350 bar) waterstof kunnen tanken. Hiermee maken we in onze regio rijden op waterstof mogelijk’’, aldus de directeur van GP Groot Pieter Talsma (vierde van links op foto).

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.