Holthausen waterstoftankstation

Century Autogroep en Holthausen gaan tankstation voor waterstof bouwen

Century Autogroep en Holthausen Clean Technology gaan in het hoge noorden samen investeren in een tankstation voor waterstof. De samenwerking bestaat daarnaast uit het ombouwen van elektrische bestelauto’s van Volkswagen naar waterstofvoertuigen.

Gezamenlijk starten ondernemers Carl Holthausen en Erik Meems eind augustus dit jaar met de bouw van het H2-tankstation in Groningen. Het tankstation wordt gebouwd door Energy Points, dat onderdeel is van Holthausen Clean Technology. Bij de locatie kan uitsluitend groene waterstof worden getankt, de meest duurzame vorm gemaakt met energie uit duurzame bronnen, zoals zonne- en windenergie. De verwachting is dat in november dit jaar het waterstoftankstation wordt opgeleverd. Het publieke waterstoftankstation zal 24/7 geopend zijn.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.