Biodiesel truck NBAA

Nederlandse Biodiesel uit Afval Alliantie: ‘Maak van B7 een B10’

De vijf grootste biodieselfabrieken van Nederland verenigden zich in mei in de Nederlandse Biodiesel uit Afval Alliantie (NBAA). Voor de bedrijven is het duidelijk: biodiesel gaat een belangrijk deel uitmaken van de toekomstige mix van hernieuwbare energie voor het transport. ‘’We denken dat er een grote toekomst voor biodiesel uit afval is weggelegd’’, zegt voorzitter Dickon Posnett.

In de nieuw opgerichte alliantie bundelen Argent Energy, Bio-Oil Group, Greenergy, Renewable Energy Group (REG) en Münzer hun krachten. Allen houden ze zich bezig met de productie van biodiesel uit afval, zoals gebruikt frituurvet en dierlijke vetten. Deze biobrandstof is verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle broeikasgasreducties op transportbrandstoffen in Nederland. ‘’Het is belangrijk dat we de oliemaatschappijen blijven bevoorraden met de hernieuwbare producten’’, aldus Posnett.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.