Europese verkoop van benzine- en dieselauto’s neemt af

De verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s in Europa daalt. Aan de andere kant werden in het afgelopen kwartaal juist meer elektrische en hybride auto’s verkocht, stelt de Europese autobrancheorganisatie ACEA.

Ongeveer een derde van de nieuwe wagens in Europa was (deels) elektrisch. Hoewel de vergelijking volgens ACEA niet helemaal eerlijk is, omdat inwoners van de Europese Unie in het tweede kwartaal van 2020 door de coronacrisis veel minder vaak een wagen aanschaften, groeide het marktaandeel van elektrische auto’s wel. Waar het aandeel van auto’s met verbrandingsmotoren voor diesel en benzine na het tweede kwartaal vorig jaar zo’n 70 procent was, is dat nu 60 procent.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.