Kuster Energy-tankstation in Doetinchem krijgt eerste waterstofinstallatie in Achterhoek

Het tankstation van Kuster Energy aan de Braamtseweg in Doetinchem heeft van de gemeente toestemming gekregen om uit te breiden met een waterstofinstallatie. Het Doetinchemse college van b&w liet dat aan Kuster Energy weten met een principemedewerking. 

Met de waterstofinstallatie bij het tankstation biedt Kuster H2 Energy als eerste in de regio Achterhoek de mogelijkheid om de duurzame brandstof te tanken. Naast auto’s kunnen bijvoorbeeld ook de waterstofbussen van Arriva, die eind 2021 de weg op gaan, groene waterstof tanken op de locatie. Het bedrijf uit Babberich kan na de goedkeuring van de gemeente verder met de planuitwerking en de procedures.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.