Shell logo tankstation

Shell in beroep tegen veelbesproken CO2-uitspraak

Shell gaat in beroep tegen de uitspraak de Haagse rechtbank eind mei tegen het bedrijf deed. Shell noemde het oordeel gelijk al ‘teleurstellend’ en kondigde destijds aan vervolgstappen te nemen. Nu voegt de multinational daad bij woord. 

In de zaak die werd aangespannen door onder andere Milieudefensie en werd gesteund door zo’n 17.000 burgers, stelde de rechter dat Shell haar wereldwijde netto CO2-uitstoot in 2030 met 45 procent moet verminderen ten opzichte van 2019. Naar eigen zeggen pakt Shell ‘deze handschoen op’ en wil de multinational uiterlijk in 2050 een energiebedrijf worden met een netto uitstoot van nul, maar het bedrijf volgt het liefst de eigen strategie om dat te bereiken. Die strategie wordt overigens ook gesteund door de aandeelhouders.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.