Ondanks akkoord OPEC blijft benzineprijs naar verwachting torenhoog

Hoewel er zondag binnen oliekartel OPEC een overeenkomst werd bereikt over de verhoging van de olieproductie, zal de Nederlandse benzineprijs naar verwachting niet zo snel zakken. De markt voor ruwe olie is door het akkoord namelijk in een evenwicht beland, wat inhoudt dat de extra olie nodig is om ook aan de alsmaar toenemende vraag te kunnen voldoen. Dat stelt Paul van Selms van consumentencollectief United Consumers. 

Een dag na het productie-akkoord zijn de prijzen aan de pomp nog onveranderd, hoewel een vat ruwe olie al wel voor 2 procent minder weggaat. De vraag is of de verandering van de olieprijs ook zorgt voor een daling van de benzineprijs. “Dat zou snel kunnen gebeuren, maar het is marktwerking. Het is wachten totdat een aanbieder door zijn hoeven gaat en zijn prijzen verlaagt”, zegt Van Selms tegen het ANP.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.