Vanwege onenigheid binnen OPEC lijkt prijsdaling aan pomp nog ver weg

De gemiddelde landelijke adviesprijs van een liter Euro 95 bedraagt inmiddels bijna 1,96 euro. Dat blijkt uit gegevens van consumentenorganisatie UnitedConsumer, dat dagelijks de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen bijhoudt. Terwijl de prijs blijft stijgen, lijkt het omgekeerde voorlopig niet te gebeuren. 

Halverwege juni werd het prijsrecord van een liter benzine uit 2012 verbroken. Sindsdien zitten de prijzen in de lift en wordt record na record verbroken. Voor diesel staat de teller woensdag op bijna 1,59 euro per liter, wat eveneens een nieuw hoogtepunt betekent.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.