‘LPG is hele betaalbare CO2-winst’

Onderwerpen als veiligheid, milieu en de CO2-uitstoot zijn voor Marnix Koopmans dagelijkse kost. Namens de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (VNPI) behartigt hij in Den Haag de belangen van een aantal grote spelers in de sector. Ook (alternatieve) brandstoffen zijn een vaak terugkerend thema.

Als manager publieke zaken probeert Koopmans met de leden standpunten over beleid of regelgeving te bereiken waarmee alle deelnemende bedrijven geholpen zijn. Daarbij kijkt hij vooral naar wat bedrijven als bijvoorbeeld Tamoil Nederland, Varo Energy en Shell nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. De belangenbehartiging van de VNPI begint waar de tanker met ruwe olie Rotterdam of Vlissingen binnenkomt en eindigt bij de tankstations.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

2 reacties op “‘LPG is hele betaalbare CO2-winst’”

Theo Arts|12.07.21|23:18

Hallo Nico Schenkelshoek,
Ik ben al vanaf 1980 LPG-rijder met toen al de gedachte, het is goed voor het milieu, flora & fauna en onze lucht. LPG is een restproduct bij raffinage. Bij de raffinage van benzine en diesel komt CO2 vrij, waarbij bij LPG geen CO2 vrij komt. LPG is 53% en 60% “schoner dan benzine en diesel.

Nico Schinkelshoek|19.07.21|17:31

Beste Theo,

Bedankt voor het delen van uw visie op LPG. Zoals Marnix Koopmans ook aangeeft in het artikel: “Dat is nou echt een brandstof die een beetje in het verdomhoekje is geraakt.”

Vriendelijke groet,

Nico

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.