Waterstoftankstation Shell QBuzz

Qbuzz krijgt eigen Shell-waterstoftankstation in Groningen

Qbuzz heeft vrijdag een nieuw waterstoftankstation in Groningen in gebruik genomen. Het tankstation voor de vervoersmaatschappij is een van de grootste in Europa en het past bij de wens van Groningen om een nieuwe waterstofeconomie te realiseren in Noord-Nederland.

Het tankstation op de busremise aan de Peizerweg heeft twee vulpunten, waar een bus in minder dan tien minuten volgetankt wordt en vervolgens circa 400 kilometer kan afleggen. De waterstofbussen worden ingezet op langere routes in het streekvervoer, waar een batterij-elektrische bus niet altijd geschikt is.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.