TotalEnergies laadpaal Amsterdam

Gemeente Amsterdam krijgt 2.200 TotalEnergies-laadpunten

TotalEnergies gaat de gemeente Amsterdam voorzien van 2.200 nieuwe laadpunten. De laadpalen moeten in het najaar van 2022 geïnstalleerd zijn. Dochteronderneming TotalEnergies Marketing Nederland, die de opdracht uitvoert, werkt daarmee aan haar grootste project op het gebied van laden in de hoofdstad tot nu toe. 

De gemeente gunde de concessie aan de multinational. In totaal gaat het om 1.100 laadpalen met elk twee laadpunten. Volgens TotalEnergies zullen die een ‘impuls geven’ aan het Actieplan Schone Lucht van de gemeente Amsterdam. Daarmee moet het vervoer vanaf 2030 volledig uitstootvrij zijn. Het aanbieden van voldoende laadpunten om de elektrische voertuigen van stroom te kunnen voorzien is daar een belangrijk onderdeel van.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.