Shell wil in beroep gaan tegen uitspraak over uitstoot

Shell verwacht in beroep te gaan tegen de uitspraak die de rechtbank in Den Haag woensdag deed. De rechters oordeelden dat de uitstoot van Shell in 2030 per saldo met 45 procent moet zijn verminderd ten opzichte van het niveau van 2019, maar daar gaat het bedrijf niet zomaar mee akkoord. 

De klimaatzaak werd aangespannen door Milieudefensie, andere NGO’s en particulieren omdat het bedrijf te weinig zou doen tegen milieuvervuiling. “Er is dringend actie nodig om klimaatverandering aan te pakken. Daarom hebben we onze inspanningen versneld om tegen 2050 een energiebedrijf met netto nul uitstoot te worden, meebewegend met de samenleving, met korte termijn doelstellingen om onze vooruitgang te volgen”​, schrijft Shell in een reactie op het nieuws van woensdag.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.