Neste hernieuwbare benzine

Neste brengt mogelijk eerste hernieuwbare benzine op de markt

Mogelijk komt Neste binnenkort met een hernieuwbare benzine op de proppen. Het Finse bedrijf zou daarmee de eerste zijn die een dergelijke brandstof voor commercieel gebruik ontwikkelt. Het product heeft dezelfde eigenschappen als fossiele benzine, maar is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Neste gaat nu de laatste testfase in Zweden in met als doel om de brandstof daadwerkelijk op de markt te brengen.

Tot op heden is er nog geen commerciële oplossing beschikbaar waarmee fossiele benzine vervangen kan worden en zo de hoge broeikasgasuitstoot van de conventionele benzineauto teruggedrongen kan worden. Bij bestaande oplossingen moet ofwel geïnvesteerd worden in nieuwe voertuigen, ofwel de oude auto aangepast worden. De nieuwe brandstof is daarentegen geschikt voor het bestaande wagenpark. Het product voldoet namelijk aan de zogenaamde EN228 standaard en kan zowel in bestaande als in nieuwe benzine- en hybrideauto’s worden gebruikt.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.