Helft producten Shell moet in 2035 schoon zijn

De helft van de energie die Shell rond 2035 levert, zal schoon zijn. Dat zei topman Ben van Beurden in een gesprek met het Amerikaanse medium Axios. Mocht dat doel toch niet behaald worden, dan hebben zowel Shell als de maatschappij volgens Van Beurden een probleem.  

Shell wil in 2050 volledig CO2-neutraal opereren. Dat doel moet niet alleen behaald met de productie van meer hernieuwbare energie en minder olie en gas, maar ook door CO2 af te vangen en waterstof te produceren. Zondag werd bekend dat het bedrijf miljarden euro’s aan subsidie krijgt om CO2 op te slaan in een leeg gasveld onder de Noordzee. Op die manier moet de uitstoot van CO2 flink gereduceerd worden. Shell wil daarnaast vanaf de zomer zelf groene waterstof produceren in Duitsland.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.