Shell superbatterij

‘Superbatterij’ bij Shell-locatie in Zaltbommel biedt oplossing voor elektriciteitstekort

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de weg, maar hoe voorzie je die allemaal van stroom? Bij Shell Zaltbommel vonden ze daar een antwoord op: de ‘superbatterij’. Daarmee kunnen auto’s te allen tijde van elektriciteit voorzien worden, ook als de vraag groter is dan het aanbod. ‘’We hebben het werkend gekregen zoals we het wilden’’, vertelt exploitant Frank Koppes. 

Omdat de elektriciteitskabel bij het tankstation op verzorgingsplaats de Lucht-Oost in Zaltbommel niet voldoende energie levert om zowel het tankstation als de snelladers op het voorterrein te voorzien van stroom, kreeg de Shell-locatie in maart als eerste in Europa een gigantische batterij. De afgeschermde batterij wordt tijdens de daluren, wanneer de stroom het goedkoopst is, opgeladen. Wanneer de vraag naar elektriciteit op de locatie vervolgens hoger is dan de kabel kan leveren, omdat er bijvoorbeeld veel gebruikgemaakt wordt van de snelladers, biedt de batterij een oplossing.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.